Articole

Tratamentul miopiei la copii cu ajutorul lentilelor pentru ochelari MiYOSMART

Lentilele MiYOSMART reprezintă modul inteligent de a trata miopia la copii. Ele au fost create și dezvoltate pentru CORECȚIA și REDUCEREA PROGRESIEI MIOPIEI.

Semnele care apar în cazul copilului cu miopie sunt:

-nu vede bine la distantă, dar vede foarte bine la aproape;

-tendința de a strânge ochii, mai ales când privește la depărtare;

-se apropie de texte, obiecte pentru vederea de aproape.

Miopia este influențată de factorii genetici (miopia părinților) precum și de perioadele lungi petrecute cu activități care folosesc vederea de aproape de obicei in fața ecranelor și prea puțin timp petrecut afară. Odată diagnosticată, miopia nu mai dă înapoi și ceea ce se poate face este corecția și reducerea progresiei ei.

Cercetătorii au descoperit că lungimea axială a globului ocular este afectată de poziția unei imagini în raport cu retina. Atunci când poziția imaginii proiectate este situată continuu in fața retinei, lungimea axială tinde să devină mai scurtă. Astfel, proiectarea imaginilor în fața retinei și pe aceasta in același timp poate controla alungirea axială și progresia miopiei.

S-a dovedit că tehnologia cu segmente multiple încorporate de defocalizare D.I.M.S. poate încetini progresia miopiei cu 60% și în urma efectuării testelor clinice, la 21.5% dintre copiii incluși în studiu s-a stopat progresia miopiei prin controlul alungirii globului ocular în comparatie cu purtarea lentilelor de ochelari obișnuite monofocale, într-un interval de 2 ani.

MiYOSMART cu tehnologia D.I.M.S. este o lentilă oftalmică monofocală corectoare cu o suprafață frontală alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând defocalizare miopică. Atunci când ochiul vede printr-o zonă de mărimea pupilei, se creează o zonă de defocalizare în ochi. Această structură a lentilei poate să întârzie alungirea globului ocular și poate să ofere simultan o vedere clară. În zona circulară din centrul lentilei nu există segmente de defocalizare , aceasta fiind exact zona prin care copilul privește imaginea corectată cu dioptria necesară pentru a satisface necesitățile vederii clare, respectiv de a obține acuitate vizuală optimă. Zona de tratament, cea cu segmente de defocalizare miopică permite o percepție vizuală normală și gestionarea miopiei in același timp.

Pentru a controla eficient progresia miopiei, defocalizarea miopicâ trebuie să fie resimțită în mod constant de către purtător.

Lentila MiYOSMART protejează ochii, fiind construită dintr-un material rezistent la impact, prevăzut cu filtru pentru protecție UV completă. Materialul policarbonat 1.59 este de asemenea subțire și ușor și asigură claritate optică.

Tratamentul antireflex special cu care este prevăzută lentila este durabil și ușor de șters pentru a se adapta la stilul de viață activ al copiilor.

Pentru ca purtătorul să beneficieze la maximum de avantajele lentilei MiYOSMART, se vor lua în calcul istoricul ocular și optic al pacientului, precum și al părinților acestuia.

De asemenea, selectarea ramelor se face ținând cont de caracteristicile trăsăturilor faciale ale copilului. Ramele vor trebui să indeplinească anumite condiții: distanța vertex (lentilă – cornee), curbura ramei în plan orizontal, unghiul pantoscopic și inălțimea anoului.

Ramele potrivite pentru aceste lentile sunt cele cu ramă completă (cu contur) confecționate din metal sau plastic. Ramele trebuie sa fie stabile pe nas, pernuțele nazale fiind foarte utile in acest scop.

Ramele ideale sunt cele care permit ochilor sa fie poziționați și să privească cât mai aproape sau chiar prin centrul anourilor. De asemenea marginea superioară a ramei trebuie să acopere pleoapa superioară.

In general lentilele MiYOSMART sunt adecvate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14-16 ani (acești ani fiind cei în care miopia poate evolua mai mult) și pot fi prescrise atunci când apare primul semn de miopie.

De asemenea lentilele Miyosmart beneficiazâ de 4 GARANȚII:

  1. 6 luni garanție pentru progresia miopiei: dacă dioptria crește cu 0.50 – 0.75 dioptrii reducerea va fi de 40% la noile lentile Miyosmart; dacă dioptria crește cu 1 dioptrie sau mai mult lentilele Miyosmart vor fi înlocuite în mod gratuit.
  2. 2 ani garanție pentru stabilitatea tratamentului antireflex; în caz contrar lentilele vor fi înlocuite;
  3. 1 an garanție pentru rezistența la spargere sau fisurări
  4. 2 luni de garanție pentru adaptarea la lentilele Miyosmart. În cazul unei neadaptări, lentilele vor fi înlocuite cu alte lentile Miyosmart sau alte lentile monofocale având aceeași dioptrie.

Recomandări de adaptare

Întotdeauna o pereche nouă de ochelari necesită o perioadă de acomodare, care diferă în funcție de fiecare persoană, dar se preconizează că purtătorii vor avea nevoie de aproximativ una-două săptămâni pentru a se adapta.

În perioada de acomodare purtătorii trebuie să evite: activitățile intense sportive ( de ex. fotbal), utilizarea ochelarilor pe scări înalte sau în alte locuri cu inălțime diferită (de ex alpinism), mersul pe bicicletă sau trotinetă și chiar utilizarea noilor ochelari în cadrul orelor de educație fizică.

Se recomanda inlocuirea cu o nouă pereche de lentile de fiecare dată când miopia a avansat cu 0.50 dioptrii sau mai mult, comparativ cu controlul anterior, la unul sau la ambii ochi.

Ingrijirea vederii

  1. Copiii ar trebui să petreacă mai mult timp in aer liber, cel puțin 2 ore pe zi.
  2. Să ia pauze în perioadele lungi de expunere intensivă la un ecran sau lucru de aproape.
  3. Este important să își păstreze ochii sănătoși atunci când lucrează de aproape, așadar este important să țină cont de iluminare adecvată, de postură și de distanța de lucru recomandată.
  4. Efectuarea de controale oftalmologice regulate pentru a se asigura că miopia sau alte probleme de vedere sunt descoperite și tratate devreme, reducând astfel înrăutățirea vederii și progresia miopiei.

Cabinetele Daniels Optic sunt parteneri certificați Hoya pentru lentilele Miyosmart.

Vă aşteptăm în cabinetele noastre de optică din Bucureşti, Şos Olteniţei 162, sect 4 sau Bd Ion Mihalache nr 60, sect 1 sau cabinetul de optică și oftalmologie din Tecuci, Str Gheorghe Petraşcu nr 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.