Politica de confidentialitate – Ochelarium.ro

Confidentialitatea datelor este un aspect foarte important pentru noi. Prezenta Politica de confidentialitate se refera la datele personale ale clientilor, partenerilor, furnizorilor nostri si ale potentialilor angajati. Aceste date sunt colectate prin intermediul site-ului nostru www.ochelarium.ro, precum si prin email sau telefon. Scopul acestei pagini este de a explica intr-un mod simplu si transparent ce tip de date personale colectam si prelucram.

Avem grija sa procesam datele tale personale in conformitate cu prevederile legislative privind protectia datelor personale din Romania, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (“GDPR”).

Date cu caracter personal inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); aceasta este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare; cum ar fi un nume, o adresa, data nasterii, numarul de cont, adresa IP; sau unul sau mai multe elemente specifice propriei identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. Prelucrarea se refera la toate operatiunile pe care le putem face in privinta datelor cum ar fi: colectarea, inregistrarea, stocarea, ajustarea, organizarea, utilizarea, divulgarea, transferul si stergerea acestora.

Prezenta politica de confidentialitate descrie

> scopurile pentru care colectam si folosim datele dvs. personale;

> motivele de prelucrare pentru astfel de scopuri;

> categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam si procesam;

> durata procesarii acestor date;

> drepturile tale in calitate de persoana vizata si modul in care le poti exercita;

> cui putem dezvalui datele tale personale

SCOPUL, MOTIVELE PENTRU PROCESARE SI CATEGORII DE DATE PERSONALE

1. Daca esti client sau potential client al DANIELS OPTIC SRL
1.1. Furnizarea produselor si serviciilor achizitionate de la noi

Folosim datele tale personale relevante pentru a pregati si a furniza produsele si serviciile achizitionate de la noi. De exemplu, in relatia cu firmele de curierat ne bazam pe datele tale personale pentru ca tu sa primesti cat mai rapid produsele comandate. Ne bazam in acest caz pe achizitia ta, relatia noastra contractuala si termenii si conditiile site-ului ca motiv de procesare.

1.2. Comunicarea cu tine

Utilizam datele tale de contact pentru a comunica cu tine in legatura cu solicitarile tale. Dar si pentru a rezolva orice aspect ce tine de achizitia ta sau de o potentiala achizitie. De asemenea, ne bazam pe relatia noastra contractuala, termenii si conditiile site-ului si achizitia ta ca motiv pentru procesare.

1.3 Trimiterea buletinelor informative privind promotiile sau produsele noastre

De asemenea, putem utiliza datele tale de contact pentru a iti furniza in forma electronica buletinele noastre informative (newsletters). Acestea se rezuma exclusiv la produsele noastre sau la promotiile si ofertele noastre. Poti oricand sa iti retragi consimtamantul, exprimandu-ti optiunea de a nu primi newsletters pe viitor, facand clic pe “Dezabonare” (Unsubscribe). De asemenea ne poti scrie la adresa contact@ochelarium.ro. Ne bazam, in acest caz, pe relatia noastra contractuala, termenii si conditiile site-ului ca motiv pentru procesare.

In anumite situatii ne putem baza activitatile de marketing in interesul legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs., pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt numele, adresa de e-mail, telefonul, adresa, contul bancar, adresa IP a computerului sau a dispozitivului mobil, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

1.4 Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web fata de atacuri cibernetice:

– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

2. Daca esti furnizor, partener de afaceri sau reprezentant al furnizorului/partenerului DANIELS OPTIC SRL
2.1. Mentinerea relatiei noastre contractuale

Folosim datele tale personale relevante pentru a ne mentine relatia contractuala cu tine sau societatea pe care o reprezinti. Ne bazam in acest caz pe indeplinirea acordului/contractului nostru sau al furnizorului/partenerului pe care il reprezinti ca motiv de procesare.

2.2. Comunicarea cu tine

Utilizam datele tale de contact pentru a comunica cu tine in legatura cu orice probleme relevante legate produsele/serviciile furnizate. De asemenea, ne bazam pe indeplinirea acordului nostru sau al furnizorului/partenerului pe care il reprezinti ca motiv pentru procesare.

Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt: numele, adresa, adresa de e-mail, telefonul, faxul, contul bancar, adresa IP a computerului sau a dispozitivului mobil, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

3. Daca esti solicitant de loc de munca

Folosim datele personale continute in CV-urile pe care le primim pentru a evalua calificarile solicitantilor pentru o pozitie in cadrul companiei noastre. Ne bazam procesarea pe baza incheierii si executarii acordului.

Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu tine sunt numele, adresa, adresa de e-mail, telefonul, faxul, adresa, datele personale incluse in CV-uri, detalii despre educatie si formare, calificarile profesionale, precum si alte date personale pe care le puteti furniza direct la noi.

4. Daca esti vizitator al sediului nostru/punctului de lucru

Noi folosim datele tale personale pentru a asigura securitatea spatiilor, a bunurilor si a personalului nostru. In acest caz, ne bazam procesarea pe interesul legitim al DANIELS OPTIC SRL, si anume protejarea acestor spatii, active si personale.

Categoriile de date prelucrate in acest context sunt numele tau, precum si alte date personale pe care ni le poti furniza direct.

5. Daca esti utilizator al site-ului nostru de internet

Folosim datele personale pe care le colectam de la tine atunci cand vizitezi site-ul nostru de internet, www.ochelarium.ro, pentru a monitoriza traficul si pentru a imbunatati continutul site-ului. Ne bazam aceasta activitate de prelucrare a datelor asupra interesului nostru legitim de a asigura functionarea corecta a site-ului nostru de internet, precum si imbunatatirea acestuia.

Categoriile principale de date prelucrate, in acest context, sunt ora si data accesarii site-ului nostru; de asemenea poate fi verificata si adresa IP din care a fost accesat website-ul.

Pentru toate categoriile de persoane de mai sus, putem procesa si datele in contextul obligatiilor legale (in cazul in care DANIELS OPTIC SRL) are obligatia legala de a divulga anumite date cu caracter personal autoritatilor publice.

FURNIZAREA DATELOR PERSONALE

In vederea desfasurarii relatiei comerciale, DANIELS OPTIC SRL iti solicita sa furnizezi toate categoriile de date cu caracter personal pe care le solicitam in scopurile mentionate mai sus, deoarece altfel nu vom putea sa ne desfasuram activitatea (inclusiv, printre altele, sa va furnizam serviciile noastre si produsele pe care le comercializam).

Daca furnizezi catre DANIELS OPTIC SRL datele personale ale altor persoane fizice, te rugam sa le comunici inainte de aceasta dezvaluire modalitatea in care DANIELS OPTIC SRL intentioneaza sa proceseze datele personale, asa cum este descris in aceasta politica de confidentialitate.

DEZVALUIREA DATELOR PERSONALE

Pentru a va putea oferi cele mai bune servicii si a ne pastra competitivitatea, este posibil sa comunicam anumite date personale in afara DANIELS OPTIC SRL:

> catre firmele de curierat cu care lucram pentru ca tu sa primesti produsele achizitionate prin metoda de transport aleasa de tine;

> furnizorilor de servicii de plata/bancare;

> furnizorilor de servicii de marketing;

> furnizorilor de servicii IT;

> catre alti parteneri in vederea indeplinirii satisfacatoare a relatiei noastre (executarea anumitor servicii (eg facturarea online), conceperea si intretinerea instrumentelor si aplicatiilor bazate pe internet, activitati sau evenimente de marketing, plasarea de reclame in cadrul aplicatiilor, site-urilor web si retelelor sociale); si

> daca este cazul, avocatilor, contabililor si altor profesionisti pentru indeplinirea obligatiilor prevazute de lege ale DANIELS OPTIC SRL.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

DURATA PROCESULUI

Intentionam sa pastram datele dvs. personale atat timp cat este necesar pentru atingerea scopului colectarii datelor preconizate.

DREPTURILE TALE

In calitate de persoane vizate, GDPR va ofera o serie de drepturi, inclusiv:

> dreptul de acces – iti permite sa obtii confirmarea ca datele tale personale sunt prelucrate de noi si, daca raspunsul este afirmativ, detaliile relevante ale acestor activitati de prelucrare;

> dreptul la rectificare – iti permite sa rectifici datele personale daca acestea sunt incorecte;

> dreptul de a sterge – iti permite sa obtii stergerea datelor cu caracter personal in anumite cazuri (de exemplu, daca datele nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile pentru care au fost colectate);

> dreptul la restrictionarea prelucrarii – iti permite obtii restrictionarea procesarii datelor personale in anumite cazuri, de exemplu:

(a) considerati ca informatiile sunt inexacte;

(b) considerati ca prelucram datele in mod illegal

(c) v-ati opus utilizarii datelor dvs. personale de catre DANIELS OPTIC SRL

> dreptul de a obiecta – iti permite sa te opui prelucrarii in continuare a datelor personale in conditiile si limitele stabilite de lege; de asemenea, puteti sa va opuneti primirii de mesaje comerciale personalizate din partea noastra, folosind linkul „dezabonare” (unsubscribe) din subsolul fiecarui e-mail comercial.

> dreptul la portabilitatea datelor – iti permite sa primesti datele tale personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format structurat sau sa le transferam catre alt procesator de date.

Suntem bucurosi sa va asiguram exercitarea acestor drepturi prin politica noastra de confidentialitate

Puteti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus si sa aflati mai multe despre aceste drepturi, depunand o solicitare scrisa. Aceasta o puteti trimite la Daniels Optic, Sos. Oltenitei, Nr. 162, Sector 4, Bucuresti sau prin e-mail la contact@ochelarium.ro.

De asemenea, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Ne angajam sa tratam intotdeauna cererile dvs. cu cea mai mare atentie si sa adresam intrebarile pe care le aveti, referitor la politica noastra de confidentialitate, in cel mai scurt timp posibil.