Articole

Alegerea ramei de ochelari în funcție de forma feței

Atunci când cauți cea mai potrivită ramă pentru ochelari, unul dintre cei mai importanți factori de luat in considerare este forma feței. Privind în oglindă conturul feței, îți poți determina forma feței. Este posibil sa aveți una din următoarele forme: ovală, pătrată, rotundă, inimă sau diamant. Cu toate acestea propunerile din acest ghid nu sunt reguli stricte și atunci când alegeți ramele pentru ochelari este recomandat să lăsați stilul dumneavoastră personal să exprime personalitatea unică a fiecăruia dintre voi. Adevărul despre formele feței este că aproape nimeni nu are o formă perfectă. Majoritatea fețelor sunt o combinație de câteva forme diferite. Acest ghid vă va ajuta să identificați tipul de ramă pentru forma feței pe care puteți să o luați în considerare atunci când răsfoiți gama noastră de modele.

Cele mai întâlnite forme ale feței sunt:

Fața OVALĂ

Pentru a menține echilibrul natural al feței ovale, alegeți rame solide cu forme mari sau supradimensionate, cum ar fi ramele pătrate sau rotunde. Dacă preferați ramele mai discrete, alegeți un cadru metalic mare. O formă feminină de ochi de pisică, va completa liniile naturale ale feței tale.

Fața ovală în general se potrivește cu toate tipurile de forme de rame (pătrate, dreptunghiulare, aviator).

Fața PATRATĂ

Forma patrată a feței este caracterizată de fruntea și maxilarul larg, iar lațimea si lungimea feței au aproximativ aceleași proporții.

Pentru a crea efectul de alungire al feței și pentru a echilibra unghiurile, incercați tipuri de rame rotunde, ovale sau aviator care au mai multă lățime decât inălțime. O opțiune feminină elegantă este și forma ochi de pisică pentru a oferi rotunjime feței.

Fața ROTUNDĂ

O formă rotundă a feței are de obicei lungimea si lațimea echilibrate, fruntea largă și obrajii rotunjiți.

Pentru a da senzația de alungire a feței , incercați rame de ochelari inguste rectangulare. De asemenea ramele pe fir sunt ideale pentru a realiza o linie bine definită a sprâncenelor. Sunt recomandate ramele cu forma patrată si cele ușor supradimensionate.

Fața in formă de INIMĂ

O formă de inimă a feței este caracterizată de o frunte lată, obraji rotunjiți care se ingustează până la o bărbie mica.

Dacă aveți acest tip de față ar trebui sa alegeți rame ovale, rame mai late in partea de sus de exemplu aviator, ochi de pisică si rame pe capse, adică fără contur metalic.

Ramele de ochelari potrivite vor minimiza lațimea părții de sus a feței echilibrând-o prin accentuarea părții de jos a acesteia. Ca regulă generală, pentru acest tip de față este indicat să alegem rame înguste.

Fața in formă de DIAMANT

Fața in formă de diamant are fruntea și maxilarul îngust, iar pomeții sunt pronunțați. Este o formă mai rar intalnită. Aceste fețe au de obicei mai multă lungime decât lățime.

Pentru a completa forma feței și a o pune în valoare incercați rame cu forma ochi de pisică, acestea fiind probabil cele mai potrivite deoarece echilibrează zonele înguste ale feței. O altă alegere foarte bună sunt ramele cu lentile rotunde si ovale, care înmoaie aspectul obrajilor mai pronunțați. Ramele aviator cu accent pe linia sprâncenelor dau impresia de lățime, mascând fruntea mai mică și oferind ochilor atenția meritată.

Așadar cele mai potrivite rame de ochelari iți vor echilibra forma feței. Echilibrul și proporțiile feței sunt foarte importante atunci când alegi o pereche nouă de ochelari. O ramă trebuie să completeze conturul feței tale, fără a o copleși.

Cele mai potrivite rame de ochelari sunt cele care contrastează cu forma feței tale și care vor aduce armonie feței tale .

Vă aşteptăm în magazinele noastre de optică din Bucureşti, Şos Olteniţei 162, sect 4 sau Bd Ion Mihalache nr 60, sect 1 sau din Tecuci, Str Gheorghe Petraşcu nr 1 pentru consultaţie şi alegerea ochelarilor potriviţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.